В Україні, окрім регулярної грошової допомоги, що надається внутрішньо переміщеним особам (ВПО) щомісяця, періодично запроваджуються різні грантові програми. Ці програми в першу чергу призначені для підтримки малого бізнесу та підприємців, які займаються різними видами діяльності, такими як ремесла, садівництво, сільське господарство та багато іншого. Ці гранти пропонують різноманітні суми фінансової підтримки.

Дану інформацію опублікували на сайті «gsminfo»

Одна з таких програм, що реалізується нині, дає змогу отримати грант у розмірі 4000 євро для допомоги у розвитку власного бізнесу. Фінансування цієї програми надходить від EU4Business за підтримки Європейського Союзу та уряду Німеччини.

Грантова ініціатива розпочалася 8 серпня, і ПриватБанк став однією з її партнерських установ. Надані кошти призначені для конкретних цілей, таких як придбання обладнання, закупівля сировини, виплата заробітної плати працівникам та покриття витрат на оренду.

ПриватБанк. Фото: скриншот YouTube-видео
ПриватБанк. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Зеленський немає шансів бути переобраним на наступний термін – екс-нардеп Ігор Мірошниченко

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Дмитро Білоцерковець знову рветься до тріумфу: хоче повернути собі вплив

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Все новости

Щоб подати заявку на цей грант, люди можуть використовувати мобільний додаток «Дія», оскільки цей тип допомоги був включений до його інтерфейсу. У процесі подання заявки заявник повинен обрати ПриватБанк та надати точну та повну інформацію відповідно до вимог системи. Ця інформація включає довоєнні показники ділової активності, що ілюструють потенціал бізнесу. Крім того, заявники повинні вказати розподіл отриманих коштів, оскільки ці деталі не можуть бути змінені після виплати коштів.

Загалом ця грантова програма спрямована на розподіл серед українських підприємців загалом 3 мільйони євро. Враховуючи потенційний обсяг претендентів, буде реалізовано процес відбору, поділений на три етапи, по 250 грантів на кожному етапі.

Початковий етап подання заявок проходить з 8 по 21 серпня, пріоритет віддається підприємствам, розташованим у регіонах, що найбільше постраждали від війни, таких як Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Київ (за винятком міста Київ), Луганськ, Миколаїв, Суми, Чернігів, Харків та Херсонська область.

Деньги. Фото: скриншот youtube
Деньги. Фото: скриншот youtube

Другий етап, з 22 серпня до 4 вересня, зосереджений на територіях, звільнених від окупації, а саме Донецькій, Київській (без Києва), Чернігівській, Сумській, Харківській та Херсонській областях.

Останній період подання заявок, який триватиме з 5 по 18 вересня, відкритий для заявників з усіх інших регіонів, окрім регіонів із тимчасовою окупацією, при цьому буде розподілено ще 250 грантів.