Міністерство соціальної політики України оголосило про намір провести суттєву індексацію пенсій у 2024 році для протидії інфляції. Однак від цього плану можна було відмовитись за певної умови, за словами Оксани Жолнович, голови міністерства.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «novyny.live»

Жолнович пояснила, що у період воєнного стану Кабінет Міністрів України має право не переглядати розміри пенсій. Однак нині такий варіант активно не розглядається. Вона пояснила, що хоча закон дозволяє це виключення під час військового стану, уряд вирішив не застосовувати його.

Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео

Цього року, незважаючи на конфлікт, що триває, уряд підтримав індексацію пенсій, що призвело до збільшення виплат для мільйонів громадян України. Також планується продовжити цю практику до 2024 року. Тим не менш, здійсненність цього залежатиме від здатності країни впоратися з проблемами майбутньої зими.

Популярні статті зараз

Зеленський немає шансів бути переобраним на наступний термін – екс-нардеп Ігор Мірошниченко

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Все новости

Жолнович підкреслила, що хоча плани на наступний рік будуються, майбутнє залишається невизначеним, особливо після чергової складної зими. Метою міністерства є проведення планової індексації пенсій у 2024 році, але реальний перебіг подій визначатиметься обставинами, які розгортатимуться найближчими місяцями.