Надбавка до пенсії, хоч і скромна, має значну цінність для людей, які часто ретельно розпоряджаються своїми фінансами. Про цю важливу підтримку нагадали у Пенсійному фонді України (ПФУ).

Найближчими місяцями кількість пенсіонерів, які отримують допомогу, збільшиться. З 1 жовтня розшириться група пенсіонерів віком від 70 до 75 років, до неї увійдуть особи, які мають право отримання щомісячної компенсаційної доплати до 300 гривень. Цих людей називатимуть щасливими отримувачами цього доповнення у жовтні.

Для пенсіонерів, які досягли 70-річного віку після 1 жовтня, щомісячна компенсаційна виплата встановлюватиметься з дати досягнення ними цього рубежу.

Крім того, на доплату мають право ті, чия загальна пенсія не перевищує 10 340,35 грн (ця точка відліку середньої зарплати в Україні, яка використовується для розрахунку пенсії у 2020 році).

Зазначимо, що з 1 квітня 2020 року запроваджено надбавку до пенсії у розмірі до 500 гривень для осіб віком 80 років та старших. Після весняної індексації 2022 року цю суму було підвищено до 570 гривень. Однак у процесі індексації у березні 2023 року ця надбавка не переглядалася та залишилася на колишньому рівні. По суті, пенсіонери віком 80 років і старші, якщо їхня пенсія залишається нижчою за 10 340,35 грн, можуть розраховувати на додаткові 570 гривень.

Популярні статті зараз

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Дмитро Білоцерковець знову рветься до тріумфу: хоче повернути собі вплив

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Також з жовтня 2021 року одержувачами компенсаційної надбавки також стануть пенсіонери віком 75 років та старші. Після проведеної у 2022 році індексації ця надбавка становитиме 456 гривень.