Україна запровадила щомісячну допомогу на дитину для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у розмірі 3000 гривень, йдеться у повідомленні Міністерства соціальної політики. Ця допомога поширюється на дітей, які народилися після 24 лютого 2022 року, що знаменує початок повномасштабного російського вторгнення.

Цю новину оприлюднили на порталі «obozrevatel»

У міністерстві уточнили, що у разі народження дитини у зазначений термін, але до набрання чинності цим рішенням, допомога надаватиметься заднім числом з моменту подання заяви з автоматичним продовженням з 1 серпня 2023 року.

Програма допомоги дітям в Україні загалом надає сім'ям із новонародженими 41 280 гривень. Ця допомога розподіляється на виплат, починаючи з одноразової виплати у розмірі 10 320 гривень відразу після народження дитини, з наступними щомісячними виплатами у розмірі 860 гривень протягом наступних 36 місяців.

Деньги Фото: YouTube
Деньги Фото: YouTube

Популярні статті зараз

Максим Кисельов та мільйон доларів: ЗМІ з'ясували дивні доходи топ-чиновника

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Дмитро Білоцерковець знову рветься до тріумфу: хоче повернути собі вплив

Все новости

Самотні матері, які самостійно виховують дітей, також можуть отримувати додаткові державні виплати, розмір яких варіюється залежно від вікової групи дитини. Для дітей віком до 6 років щомісячна виплата становить 2272 грн; для осіб віком від 6 до 18 років оплата складає 2833 грн; а для осіб віком від 18 до 23 років або під час навчальних занять – 2684 грн.

Багатодітні сім'ї також мають право на державну допомогу, отримуючи 2684 грн. на дитину віком до 6 років.

Варто зазначити, що ВПО в Україні отримують різні виплати від держави: інваліди та діти отримують по 3000 грн, а решта осіб – по 2000 грн.