Українські пенсіонери, які перебувають за кордоном і не пройшли процедуру ідентифікації до кінця року, ризикують втратити пенсійні виплати. Процес ідентифікації можна пройти дистанційно за допомогою сервісу "Дія. Підпис", доступний на порталі електронних послуг Пенсійного фонду. За допомогою цього сервісу пенсіонери можуть увійти до своїх особистих електронних кабінетів та пройти ідентифікацію.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «obozrevatel»

Як альтернатива пенсіонери можуть пройти ідентифікацію через консульське підтвердження, відвідавши відповідну консульську установу в країні їхнього проживання. Співробітник консульства перевірить їхнє поточне місце проживання за кордоном. Невиконання процесу ідентифікації може призвести до припинення пенсійних виплат.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Крім того, проводиться процес перевірки всіх українців, які отримують соціальну допомогу. Ця перевірка включає перевірку різної інформації, включаючи право власності на транспортний засіб, документи, надані для надання допомоги, перетин кордону, доходи від податків, сплачені штрафи та багато іншого. При виявленні невідповідностей інформація передається до відповідного органу, який призначив платіж, та проводиться повторна перевірка.

Популярні статті зараз

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Зеленський немає шансів бути переобраним на наступний термін – екс-нардеп Ігор Мірошниченко

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Все новости

Пенсионеры. Фото: скриншот Youtube
Пенсионеры. Фото: скриншот Youtube

Важливо забезпечити точну та повну звітність, особливо для додатків соціальної допомоги, щоб уникнути потенційних проблем у процесі перевірки. Якщо хтось отримує виплати, на які він не має права, від нього може знадобитися повернення коштів до бюджету, включаючи судові витрати, що може призвести до додаткових фінансових зобов'язань.