Внутрішньо переміщені українці (ВПО) мають можливість отримати грошову допомогу у розмірі до 108 000 гривень за програмою міжнародної гуманітарної організації «Help Hilfe zur Selbsthilfe». Крайній термін подання заявок на цю допомогу – 15 серпня.

Про це повідомляє «today»

Програма спрямована на підтримку підприємців-ВПО та мікропідприємств, які постраждали від конфлікту. Він відкритий для підприємств у різних секторах, включаючи послуги (наприклад, прибирання, індивідуальне навчання та ландшафтний дизайн) та ремесла (наприклад, виготовлення ювелірних виробів, бджільництво та столярна справа). Програма доступна для підприємців Києва та Київської області, а також Чернігівської та Житомирської областей.

Виплати переселенцям: скрін із мережі
Виплати переселенцям: скрін із мережі

Перевага надаватиметься конкретним групам, у тому числі домогосподарствам з дітьми, людям з інвалідністю, людям похилого віку, жінкам-підприємцям та українкам, які стали головами домогосподарств у зв'язку зі смертю, пораненням або захопленням чоловіка.

Популярні статті зараз

Зеленський немає шансів бути переобраним на наступний термін – екс-нардеп Ігор Мірошниченко

Микола Томенко розповів про китайський тест для школярів воюючої України

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Паша "Мерседес" заявив, що нікуди не підуть з Лаври попри наказ: "Ми не намірені..."

Все новости

Загалом у рамках програми буде виділено 325 грантів, кожен на суму до 2700 євро (приблизно 108 тисяч гривень). Одержувачі можуть використовувати ці засоби для придбання обладнання та матеріалів для свого бізнесу. Зацікавлені особи можуть подати заявку, заповнивши форму Google, заявки приймаються до 15 серпня.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Важливо відзначити, що ВПО в Україні вже отримують щомісячні виплати від держави у розмірі 2000 грн на дорослу та 3000 грн на дитину чи людину з інвалідністю. Наразі в Україні офіційно зареєстровано близько 5 мільйонів вимушених переселенців.