У вересні українські споживачі продовжать платити за електроенергію за чинним тарифом 2,64 грн/кВтг. Очікується, що ця ціна залишиться незмінною, як мінімум, до закінчення опалювального сезону наступного року, заявили в Кабміні. Однак, будь-які подальші коригування тарифу на електроенергію залежатимуть від різних факторів, у тому числі від енергетичної ситуації.

Дану інформацію повідомляє «obozrevatel»

Рішення про підвищення тарифу на електроенергію було ухвалено у червні з метою отримання додаткових коштів на ремонт енергосистеми, яка сильно постраждала від атак з боку Росії. На думку експертів, таке коригування цін було вважати необхідним для проведення ремонтних робіт і збереження генеруючих потужностей в енергосистемі.

Укренерго: скрін з відео
Укренерго: скрін з відео

Для фізичних осіб, які бажають скоротити витрати на електроенергію, є можливість використовувати двозонний лічильник, який працює за принципом «день-ніч». Це означає, що ціни на електроенергію в денний та нічний час відрізняються, що забезпечує потенційну економію. Наприклад, якщо сім'я з трьох осіб споживає 300 кВтг електроенергії на місяць і використовує енергоємні електроприлади в основному в нічний час, вони можуть заощадити гроші, скориставшись нижчим нічним тарифом (наприклад, на такі електроприлади, як бойлер, пральна машина тощо).

Популярні статті зараз

Понад 4500 дітей усієї України: у Національній бібліотеці підбили підсумки конкурсу "Майбутнє планети у наших руках!"

Сергій Яковлєв: мажора блогера підозрюють у смерті молодої дівчини

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Все новости

Укренерго: скрін з відео
Укренерго: скрін з відео

Використання двозонного лічильника може спричинити значну економію. Наприклад, при тому, що половина споживання припадає на нічний час за нижчою ставкою, сім'я може заощадити понад 260 грн всього за місяць порівняно з фіксованою ставкою. Вартість встановлення двозонного лічильника зазвичай становить близько 3000 гривень, а термін його окупності може бути відносно коротким, особливо з урахуванням можливого підвищення тарифів у майбутньому.