У другому кварталі 2023 року в Україні спостерігалося значне скорочення пенсійного населення: на 140 тисяч пенсіонерів менше, ніж у попередні періоди. Це скорочення, що склало 288 000 пенсіонерів, стало найвищим скороченням з початку повномасштабного російського вторгнення. За даними Пенсійного фонду, опублікованими Opendatabot, середньомісячна пенсія літніх українців становить 5300 гривень. Проте приблизно третина пенсіонерів щомісяця одержує не більше 3000 гривень.

Дану інформацію розмістили на сайті «hvylya»

Хоча в Україні зазвичай спостерігається щорічне скорочення кількості пенсіонерів приблизно на 2%, різке зниження у другому кварталі 2023 року, ймовірно, пов'язане з оновленими даними таких регіонів, як Херсонська, Донецька, Луганська та Запорізька.

На початок липня середня пенсія в Україні становить 5 311,44 гривні, що приблизно еквівалентно 145 доларам. Примітно, що 30% українських пенсіонерів отримують виплати нижче за прожитковий мінімум у 2589 гривень. Порівняно з даними на 24 лютого 2022 року, середня пенсія зросла на 21,5%.

Пенсії в Україні
Пенсії в Україні

Популярні статті зараз

Сергій Яковлєв: мажора блогера підозрюють у смерті молодої дівчини

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Все новости

Серед регіонів у Рівненській та Житомирській областях найбільше зростання пенсій за цей період відбулося на 69% та 49% відповідно. Найвищі середні пенсії у Дніпропетровську, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Луганську, Рівному та Києві. І навпаки, у Тернопільській області найнижча середня пенсія – 4023,42 гривні, що на 24% менше, ніж у середньому у країні. У Києві зареєстровано найвищу середню пенсію у розмірі 7 190,4 гривні, що означає збільшення на одну третину порівняно із середнім показником по країні.

Щодо розподілу, то Дніпропетровська, Київська та Харківська області є регіонами з найбільшою кількістю пенсіонерів: 886 000, 750 000 та 725 000 відповідно. Приблизно 79% пенсіонерів, або 8,3 млн осіб, отримують пенсії за допомогою банківських карток, а решта отримує виплати через Укрпошту.