У серпні загального перерахунку пенсій в Україні не буде. Проте окремі категорії пенсіонерів отримуватимуть одноразову допомогу у розмірі від 450 до 3100 гривень. Допомога традиційно виплачувалася у травні перед Днем Перемоги, але цього року було перенесено на серпень перед Днем незалежності.

Цю новину оприлюднили на сайті «ТСН»

Одержувачами одноразової допомоги у серпні стануть учасники бойових дій та особи, прирівняні до них, інваліди війни, учасники війни, постраждалі учасники Революції Гідності, члени сімей загиблих ветеранів війни та учасників бойових дій. Також її отримають особи, які мають особливі заслуги перед країною, колишні в'язні концтаборів у роки Великої Вітчизняної війни, особи, які насильно депортовані на примусові роботи у роки війни, діти партизанів та підпільників.

Розмір одноразової допомоги залежить від категорії, до якої належить пенсіонер. Наприклад, інваліди війни отримають 3100 гривень (1 група), 2900 гривень (2 група) або 2700 гривень (3 група). Учасники бойових дій, які постраждали учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні в'язні концтаборів отримають 1000 гривень, а особи з особливими заслугами – 3100 гривень. Члени сімей загиблих воїнів та прирівняні до них особи отримають по 650 гривень, а учасники війни та колишні в'язні концтаборів – по 450 гривень.

Крім одноразової допомоги, деякі пенсіонери можуть мати право на додаткові виплати, наприклад, щомісячна допомога до пенсії по старості. Пенсіонери віком від 70 років отримують допомогу у розмірі 300 гривень, від 75 до 80 років - 456 гривень, а пенсіонери віком від 80 років отримують доплату у розмірі 579 гривень. Також передбачено надбавку за вислугу років понад страхову норму, яка розраховується за кожен рік, відпрацьований понад встановлений законом стаж.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Важливо відзначити, що прожитковий мінімум залишається фіксованим протягом 2023 року через війну в Україні. Внаслідок загального перерахунку пенсій виходячи із зміни прожиткового мінімуму цього року не буде.