Українські пенсіонери, які проживають на певних територіях, та ті, хто не отримував доплат від міжнародних організацій з 1 березня 2023 року, мають право на отримання додаткової фінансової допомоги від держави. Ця допомога є частиною Постанови № 781, ухваленої урядом 28 липня 2023 року. Постанова спрямована на реалізацію спільного проекту із Всесвітньою продовольчою програмою ООН з надання додаткової соціальної підтримки окремим категоріям населення.

Відповідну інформацію оприлюднили на сайті «RBC»

Одержувачі пенсій, у тому числі внутрішньо переміщені особи (ВПО), які проживають на територіях, порушених активними або можливими бойовими діями, а також включені до переліку регіонів, в яких відбулися або тимчасово окуповані РФ бойові дії, мають право на це додаткову допомогу.

Виплата цієї допомоги здійснюватиметься щомісяця протягом чотирьох місяців, а також може бути поширена на фізичних осіб, пенсійні виплати яких не перевищують 3000 гривень на місяць.

Виплати: скрін із мережі
Виплати: скрін із мережі

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

Все новости

Одержувачам не потрібно подавати окремі заяви на цю допомогу, якщо вони не отримували додаткових грошових виплат від міжнародних організацій з 1 березня 2023 року, а також не зверталися за допомогою через інформаційну платформу "єДопомога" (edopomoga.gov.ua) або за місце проживання ВПО . Розмір допомоги визначатиметься як різниця між 3000 гривень та пенсійною виплатою, але не менше 100 гривень.

Важливо відзначити, що отримана допомога не враховуватиметься як частина загального доходу домогосподарства та не вплине на розрахунок житлової субсидії. Це означає, що додаткова допомога не вплине на призначення та розмір житлової субсидії, яку можуть одержувати пенсіонери.