Згідно зі статтею УНІАН та UAINFO.org, цього місяця очікується значне зростання цін на паливо на АЗС в Україні через поєднання двох факторів: зростання світових цін на нафту та негативного впливу підвищення податків. В результаті ціни на паливо на заправках цього місяця можуть становити 60 гривень за літр. Якщо ціни на нафту продовжать зростати та перевищать 90 доларів за барель, восени ціни на пальне можуть зрости до 65 гривень за літр.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «uainfo»

Негативний вплив довоєнних податків на паливо, відновлених у липні 2023 року, лише починає позначатися на цінах на пальне. Зростанню цін сприяло відновлення ПДВ на паливо за ставкою 20% (раніше 7%) та запровадження нових ставок акцизного податку.

Цены на бензин в Украине
Цены на бензин в Украине

На додаток до податкового впливу, підвищений попит на дизельне паливо серед фермерів у сезон активного збирання врожаю у серпні та вересні також відіграє роль у підвищенні цін на заправних станціях.

Популярні статті зараз

Зеленський немає шансів бути переобраним на наступний термін – екс-нардеп Ігор Мірошниченко

Сергій Яковлєв: мажора блогера підозрюють у смерті молодої дівчини

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Дмитро Білоцерковець знову рветься до тріумфу: хоче повернути собі вплив

Все новости

Загалом очікується, що поєднання вищих світових цін на нафту та підвищення податків чинитиме підвищальний тиск на ціни на пальне в Україні, що позначиться як на споживачах, так і на бізнесі.