Українським пенсіонерам важливо своєчасно оновлювати свої платіжні реквізити у Пенсійному фонді України (ПФУ), щоб забезпечити безперешкодне та своєчасне отримання пенсій. ПФУ зазвичай виплачує пенсії на спеціальну картку, і після закінчення терміну дії картки необхідно повідомити про це ПФУ і замовити нову картку.

Відповідну публікацію оприлюднили на сайті «znaj.ua»

Якщо пенсіонер вирішить змінити рахунок та перейти до іншого банку, він має негайно звернутися до ПФУ для оновлення своїх даних. В іншому випадку пенсія може бути відправлена ​​на старі реквізити рахунку, що ускладнить отримання грошей.

Повідомити ПФУ про зміну платіжних реквізитів можна двома способами:

Подати заяву безпосередньо до Пенсійного фонду: пенсіонери можуть відвідати місцеве відділення ПФУ та повідомити їх про зміни у своїх платіжних реквізитах.

Популярні статті зараз

Зеленський немає шансів бути переобраним на наступний термін – екс-нардеп Ігор Мірошниченко

Микола Томенко розповів про китайський тест для школярів воюючої України

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Все новости

ПФУ може пропонувати онлайн-сервіси, за допомогою яких пенсіонери можуть самостійно оновлювати свої платіжні реквізити.

Важливо, що якщо картку втрачено або прострочено під час перевипуску, банк може автоматично прив'язати нові реквізити до пенсійного рахунку. Однак, щоб уникнути можливих проблем, рекомендується узгодити цю процедуру з банком та ПФУ, щоб забезпечити безперешкодне переведення пенсійних виплат на новий рахунок.