Відповідно до «Звіту про інфляцію» Національного банку України (липень 2023 р.), в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на деякі комунальні послуги, включаючи газ, гарячу воду та опалення. Цей мораторій став важливим чинником стримування інфляції у 2023 році. Однак у звіті також зазначається, що у післявоєнний період очікується значне підвищення тарифів на окремі послуги ЖКГ.

Про це пише "rbc"

У 2024 році прогнозується зростання адміністративної інфляції до 15%, насамперед за рахунок подальшого подорожчання тютюнових виробів внаслідок підвищення акцизів та окремих видів житлово-комунальних послуг. До 2025 р. очікується прискорення адміністративної інфляції до 19%, переважно за рахунок закінчення дії мораторію на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та теплопостачання, а також «об'єктивної необхідності їх підвищення».

Нацбанк выводит из обращения 25-копеечную монету. Фото: скриншот YouTube-видео
Нацбанк выводит из обращения 25-копеечную монету. Фото: скриншот YouTube-видео

НБУ прогнозує, що підвищення тарифів буде поступовим і триватиме кілька років, поряд із розширенням соціальної підтримки для пом'якшення на вразливі верстви населення. Важливо відзначити, що мораторій на підвищення тарифів не поширюється на електроенергію та холодну воду. Тариф на електроенергію для населення було підвищено з 1 червня 2023 року, а також тариф на холодну воду було підвищено, але пізніше скасовано після втручання вищого керівництва країни.

Популярні статті зараз

Микола Томенко розповів про китайський тест для школярів воюючої України

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Все новости