На початок серпня ціни на овочі в Україні, особливо на салатний набір, стрімко знижуються. Ось зміни цін на деякі овочі:

Капуста.

Ціна на білокачанну капусту, що у липні продавалася за середньою ціною 44,48 грн/кг, значно знизилася до 10,57 грн/кг. Молода капуста також стала доступнішою: з 28,21 грн/кг до 11,17 грн/кг. Найдешевша молода капуста доступна у супермаркетах Ашан за ціною 9,90 грн/кг.

Цибуля.

Будучи рекордсменом зростання цін серед овочів взимку та восени, ціна на цибулю впала з 51,80 грн/кг у липні до 29,05 грн/кг на початку серпня. Пучок цибулі можна придбати в Ашані по 18,20 грн/кг.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив, що таке інститут застави: "Індульгенція для ВІП-українців та обіцянка Зеленського"

Рахунки онлайн-казино VBet заблоковано: фінансові махінації чи зв'язки з агресором

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Все новости

Огірки.

Середня вартість огірків минулого місяця була 37,66 грн/кг, наразі вона впала до 19,99 грн/кг.

Полезные овощи. Фото: скриншот Youtube-видео
Полезные овощи. Фото: скриншот Youtube-видео

Помідори.

З початку поточного тижня ціни на помідори змінилися, з тенденцією до зниження цін через надходження томатів з відкритого грунту. Тепличні комбінати пропонують помідори по 20-32 грн/кг, що на 30% дешевше порівняно з попереднім тижнем. Помідори зараз продаються в середньому на 34% дешевше ніж за аналогічний період минулого року. Червоні помідори подешевшали з 61,31 грн/кг до 53,09 грн/кг за місяць, а вершковий сорт тепер пропонується за 59,30 грн/кг порівняно з липневою ціною 80,18 грн/кг.

Таке зниження цін на овочі пояснюється різними факторами, у тому числі надходженням свіжої продукції з відкритого ґрунту, конкуренцією серед виробників та добрими врожаями фермерів. Зниження цін розглядається як позитивна новина для споживачів, оскільки тепер вони можуть купувати ці овочі за доступнішими цінами.