Банківська система бореться із сірими доходами, брудною готівкою, і з кожним роком вимоги до клієнтів посилюються. Водночас правила фінансового моніторингу та блокування карток не змінять.

"Для всіх операцій у терміналі, крім поповнення мобільного з експрес-панелі та отримання посилань для завантаження мобільних застосунків, буде потрібна авторизація клієнта з 1 серпня", – розповіли OBOZREVATEL у ПриватБанку.

Зараз поповнити свою чи чужу картку готівкою можна без будь-якої авторизації. Щоправда, діє обмеження у розмірі 5 тис. грн (його запровадили ще 2020-го). Тепер із серпня українці взагалі не зможуть без авторизації проводити платежі.

Мошенники атакуют банкоматы. Фото: скриншот Youtube-видео
Мошенники атакуют банкоматы. Фото: скриншот Youtube-видео

У Monobank кажуть, що поповнювати картку без комісії можна у відділеннях А-Банку та Універсал Банку. При цьому до серпня все ще є можливість без авторизації поповнити картку на 5 тис. грн (не може бути більше чотирьох транзакцій на добу) у City24 і на таку саму суму – EasyPay.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив, що таке інститут застави: "Індульгенція для ВІП-українців та обіцянка Зеленського"

Рахунки онлайн-казино VBet заблоковано: фінансові махінації чи зв'язки з агресором

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Паша "Мерседес" заявив, що нікуди не підуть з Лаври попри наказ: "Ми не намірені..."

Все новости

"Без авторизації – 5000 грн за добу, через NFC/Дія – 29 999 грн за добу", – пояснили в Monobank. Так, вже з 1 серпня вам доведеться або проходити авторизацію в Дії, або якщо поповнюєте в терміналі свого банку, використовувати свою картку, фінансовий номер телефону.

Підтвердити джерело свого доходу можна за допомогою довідки про зарплату (її можна отримати на роботі у Пенсійному фонді). Навіть якщо ви зараз не працюєте, але працювали, наприклад, минулого року, довідка про попередній дохід задовольнить банк. Також можна показати документ про те, що ви продали нерухомість, авто тощо або здаєте майно в оренду.