В Україні податок на нерухомість необхідно сплатити до кінця серпня. Платити податок потрібно лише тим українцям, які вже отримали податкові квитанції до 1 липня.

Про це пише «obozrevatel»

Податок розраховується з «зайвої» площі об'єкта, а місцеві органи влади мають право встановлювати «норматив» для обчислення податку. Найчастіше зібрані кошти йдуть до бюджету. Норма для обчислення податку становить 60 квадратних метрів для квартири, 120 квадратних метрів для будинку і 180 квадратних метрів для об'єктів, в яких є і будинок, і квартира. За кожен наступний квадратний метр понад «норму» платники податків мають сплачувати податок.

Налоги для украинцев. Фото: скриншот Youtube-видео
Налоги для украинцев. Фото: скриншот Youtube-видео

Розмір податку на нерухомість становить до 1,5% мінімальної заробітної плати за попередній рік. Оскільки мінімальна заробітна плата минулого року становила 6700 грн і не змінилася, максимальний податок на перевищення площі становить 100,5 грн за квадратний метр.

Популярні статті зараз

Зеленський немає шансів бути переобраним на наступний термін – екс-нардеп Ігор Мірошниченко

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Паша "Мерседес" заявив, що нікуди не підуть з Лаври попри наказ: "Ми не намірені..."

Все новости

Важливо відзначити, що не потрібно сплачувати податок за нерухомість, яка знаходиться на окупованих територіях чи зонах бойових дій.

Несвоєчасна сплата податку на нерухомість тягне за собою накладення штрафу. У разі прострочення платежу до 30 днів додається штраф у розмірі 10% від суми нарахованого податку. За прострочення податкових платежів на понад 30 днів штраф складе 20%.