В Україні ціни на кавуни та цибулю останнім часом впали, незважаючи на початкові прогнози можливого дефіциту на ринку.

Цю інформацію розмістили на сайті «today»

Щодо кавунів, то покупців спочатку попередили про можливий дефіцит через такі фактори, як повінь на Каховській ГЕС та окупація частини Херсонської області. Однак ці побоювання не виправдалися, і постачання кавунів перевищило очікувані обсяги. Внаслідок цього ціни значно знизилися. У супермаркетах вартість кавунів знизилася з 35 до 27-28 грн/кг, а на ринках їх пропонують по 18-24 грн/кг замість колишніх 30 грн/кг. Очікується, що ціни на кавуни у пік сезону продовжать знижуватись і зрештою можуть становити близько 15 гривень за кілограм.

Кавун: скрін із мережі
Кавун: скрін із мережі

Більшість кавунів, доступних над ринком, імпортується, що становить понад 60% пропозиції. Такі країни, як Болгарія, Румунія, Туреччина та Узбекистан, входять до основних імпортерів. Українські постачальники приходять із таких регіонів, як Закарпаття, Одеса, Миколаївська область та один із районів Херсонської області. Основний сезон кавунів очікується в середині серпня, і ціни, ймовірно, будуть падати далі.

Популярні статті зараз

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Паша "Мерседес" заявив, що нікуди не підуть з Лаври попри наказ: "Ми не намірені..."

Все новости

Так само ціна цибулі нового врожаю в Україні також впала до рекордно низького рівня, досягнувши рівня нижче торішніх цін. Аграрії пропонують цибулю за середньою ціною 12-18 грн за кілограм, що приблизно на 15% дешевше, ніж попереднього тижня. Ціна на цибулю знизилася на 36%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Значно подешевшала і молода цибуля: з 33,15 до 20,60 грн за кілограм. Мінімальна ціна цибулі у торговельній мережі «Варус» складає 17,90 грн за кілограм.

Цены на лук в Украине
Цены на лук в Украине

Загалом зниження цін на кавуни та цибулю зробило ці популярні продукти більш доступними для споживачів в Україні.