З 1 серпня 2023 року ставки податку на бізнес в Україні повернуться до довоєнного рівня, як зазначено у Законі № 3219- IX (проект закону № 8401), який регулює оподаткування у період військового стану. Це означає, що пільгову ставку єдиного податку у розмірі 2% скасовано, і тепер платники можуть подати заяву про перехід на іншу систему оподаткування. Невиконання цієї вимоги призведе до переведення бізнесу на довоєнну систему оподаткування із новою фіксованою ставкою податку у розмірі 3% для індивідуальних підприємців (ФОП).

Дану інформацію розмістили на сайті «hvylya»

Згідно з новим регламентом, партнерів ФОП буде повернуто до другої податкової групи, а нових підприємців, зареєстрованих після 24 лютого 2022 року, буде переведено на загальну систему оподаткування.

Налоги для украинцев. Фото: скриншот Youtube-видео
Налоги для украинцев. Фото: скриншот Youtube-видео

Для українського бізнесу вкрай важливо перевірити свою групу єдиного податку у реєстрі, який доступний у їхніх особистих кабінетах на сайті Державної податкової служби. Це допоможе їм уникнути штрафів та додаткових податкових зобов'язань, забезпечивши правильне віднесення їх до відповідної податкової групи.

Популярні статті зараз

Криптомафія Match systems-Garantex під крилом російських спецслужб: гроші зникають, а знайти крайніх неможливо

Як головний поліцейський Волині Крошко "крошки" збирав під час війни

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Крім того, в рамках цих змін буде повернено штрафи та відсотки за несплату або несвоєчасну сплату податків. Впровадження цих податкових коригувань спрямоване на те, щоб повернути оподаткування бізнесу у довоєнний стан та поновити регулярні перевірки суб'єктів господарювання.