Як повідомляє видання «На пенсії», пенсійні виплати в Україні можуть бути зупинені, якщо пенсіонер не користується банківським рахунком понад 6 місяців.

Щоб цього не сталося, пенсіонерам необхідно здійснити хоча б одну операцію за своєю пенсійною карткою протягом зазначеного періоду. Вони можуть поповнювати свій рахунок мобільного телефону, сплачувати рахунки за комунальні послуги або виконувати інші операції, щоб підтримувати активність рахунку.

Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube
Пенсия, фото: скриншот You Tube

Якщо пенсійні виплати зупинені через бездіяльність, процес відновлення карткових виплат простий. Пенсіонеру необхідно звернутися до Пенсійного фонду України (ПФУ) та підтвердити свою особу. Після підтвердження особи ПФУ відновить нарахування та виплату пенсії. Таке рішення зазвичай ухвалюється протягом 10 днів з моменту подання заяви.

Выплаты для пенсионеров. Фото: скриншот Youtube-видео
Выплаты для пенсионеров. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Як син закарпатського "лісового мафіозі" Юрій Сойма "пиляє" гроші на Івано-Франківщині

Сергій Яковлєв: мажора блогера підозрюють у смерті молодої дівчини

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Паша "Мерседес" заявив, що нікуди не підуть з Лаври попри наказ: "Ми не намірені..."

Все новости

Виплата пенсії може бути припинена і з інших причин, таких як смерть пенсіонера, надання свідомо неправдивих відомостей про стаж та заробітну плату, виїзд пенсіонера за кордон на тривалий термін. Однак якщо Україна має пенсійний договір з країною, де пенсіонер проживає за кордоном, він може продовжувати отримувати пенсійні виплати за новим місцем проживання.