З 1 серпня 2023 року нові правила в Україні вимагатимуть від клієнтів авторизації для всіх операцій у банківських терміналах, крім поповнення мобільного телефону з експрес-панелі та отримання посилань для завантаження мобільних додатків. Ця зміна спрямована на боротьбу із сірими доходами та використанням брудних грошей у банківській системі.

Дану інформацію розмістили на порталі «obozrevatel»

Раніше можна було поповнити чужу чи свою картку готівкою без авторизації, але для таких операцій було встановлено ліміт у 5000 грн, який запровадили у 2020 році. З 1 серпня українці не зможуть робити жодних платежів без проходження авторизації.

У Монобанку заявляють, що поповнити картку на 5000 гривень (не більше чотирьох транзакцій на день), як і раніше, можна буде без авторизації у відділеннях А-Банку та Універсал Банку. Однак після 1 серпня при поповненні в терміналі банку потрібно буде пройти авторизацію в «Дії» або використати картку та номер фінансового телефону.

Для підтвердження джерел доходу клієнти можуть надати довідку про заробітну плату, отриману від роботодавця або Пенсійного фонду. Навіть якщо людина нині не працює, але мала попередній дохід, довідку про попередній заробіток буде прийнято банком. Інші документи, такі як підтвердження продажу нерухомості або транспортних засобів або доходу від оренди, також можуть бути використані для перевірки джерела доходу.

Популярні статті зараз

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

"Скандал у Сільпо": українець звинуватив мережу у торгівлі гуманітарною допомогою

Все новости