При народженні дитини в Україні сім'ї одержують одноразову виплату у розмірі 10 320 гривень. Частина цієї допомоги не включається до середньомісячного сукупного доходу сім'ї. Однак після отримання одноразової виплати сім'я починає щомісяця отримувати по 860 гривень матеріальної допомоги упродовж наступних трьох років. Ця щомісячна допомога вважається частиною середньомісячного сукупного доходу сім'ї та враховується під час розрахунку житлової субсидії.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «progroshi»

Нещодавно змінилися правила надання субсидій, щоби більше українців могли отримувати пільги з оплати комунальних послуг. До основних змін відноситься неврахування наявності автомобіля при призначенні субсидії прийомним і багатодітним сім'ям, сім'ям з трьома і більше дітьми, інвалідам. Доходи членів сім'ї, які виїхали за кордон і перебувають там понад 60 днів, також більше не враховуватимуться при ухваленні рішення про виділення субсидії. Для тих, чиє житло перебувало під окупацією чи в зоні активних бойових дій, нарахування дотацій та допомоги з оплати комунальних послуг продовжено ще на рік.

Субсидии в Украине
Субсидии в Украине

Проте, є певні критерії, які позбавляють домогосподарство права на отримання субсидії у 2023 році. Це включає наявність загальної площі житла більше 130 квадратних метрів для квартири або 230 квадратних метрів для будинку. Крім того, домогосподарства, члени сім'ї яких протягом 12 місяців до надання субсидії купили або продали товарів на суму понад 50 000 гривень, або мають понад 100 000 гривень на депозитному банківському рахунку або облігації внутрішньої державної позики на загальну суму понад 100 000 гривень, не матиме право на отримання субсидії. Крім того, володіння автомобілем віком до 5 років та/або більш ніж одним транспортним засобом до 15 років (за винятком мопедів та причепів) також може позбавити домогосподарство права на отримання субсидії. Зрештою, домогосподарства, у яких дорослі не працюють або середній місячний дохід яких менший за мінімальний, або особи, які не сплачували внески на соціальне забезпечення протягом трьох місяців, не отримуватимуть житлову субсидію. При цьому домогосподарства із заборгованістю з оплати ЖКГ протягом трьох та більше місяців автоматично втрачають право на призначення житлової субсидії.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости