З 1 серпня 2023 року відбудуться зміни у виплаті матеріальної допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО) в Україні. Згідно з новими правилами, ВПО матимуть право на отримання фінансової допомоги протягом шести місяців. Проте окремі категорії українців, як і раніше, зможуть отримувати виплати на строк до одного року.

Про це повідомляє «ТСН»

Сім'ї, які опинилися у скрутній життєвій ситуації, матимуть право на отримання фінансової допомоги протягом усього року. Це сім'ї, у яких середньомісячний дохід одного одержувача вбирається у чотирикратного розміру прожиткового мінімуму особам, які втратили працездатність.

Крім того, сім'ї, до складу яких входять особи працездатного віку, які здійснюють догляд за дітьми до досягнення ними шестирічного віку, які мають трьох і більше дітей віком до 18 років, є інвалідами або громадянами, які здійснюють догляд за інвалідами або діти з обмеженими можливостями і т. д. також матимуть право на допомогу протягом усього року.

Виплати переселенцям: скрін із мережі
Виплати переселенцям: скрін із мережі

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Ситуація з системами оповіщення досі незадовільна: хто понесе відповідальність

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

Наречена Да Вінчі Аліна Михайлова розповіла, як рятувала коханого після поранення

Все новости

Якщо безробітний у працездатному віці протягом перших шести місяців після отримання коштів підвищує свою економічну самостійність (наприклад, шляхом влаштування на роботу, реєстрації в центрі зайнятості як безробітне, становлення зареєстрованим індивідуальним підприємцем, отримання допомоги для набуття економічної самостійності та ін.), а їхній середньомісячний дохід не перевищує триразового розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, держава також надаватиме таким сім'ям житлову допомогу протягом 12 місяців.

Також з 1 вересня допомога не поширюватиметься на ВПО, майновий статус яких свідчить про те, що вони можуть обходитися без допомоги держави.