В Україні житлова субсидія на серпень залишиться на колишньому рівні – від 300 до 400 грн. Загальний поріг доходу призначення допомоги від держави також залишиться без змін.

Цю інформацію оприлюднили на порталі новин «obozrevatel»

Під час пандемії COVID критерії права отримання житлової субсидії вимагали, щоб комунальні витрати перевищували 15% від середньомісячного загального доходу сім'ї, щоб допомогу було призначено. Однак зі скасуванням карантинних заходів поріг було підвищено до 20% з 1 серпня. Однак у зв'язку з дією військового становища, що триває, було прийнято рішення зберегти 15-відсотковий поріг. Це рішення діятиме протягом одного місяця після скасування військового стану.

Субсидии в Украине
Субсидии в Украине

Українці, які отримали допомогу у опалювальний сезон, продовжать її отримувати автоматично. Тим не менш, деяким особам все одно доведеться знову звертатися за субсидією. Сюди відносяться домогосподарства з внутрішньо переміщеними особами (ВПО), особи, які орендують житло та оплачують комунальні послуги, або випадки, коли кількість зареєстрованих осіб у квартирі менша за фактичну кількість людей, що в ній проживають.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Важливо відзначити, що розмір житлової субсидії у період, що не опалюється, - з квітня по жовтень - становить приблизно 350-400 грн.