В Україні очікується підвищення тарифу на воду через економічну необґрунтованість поточних цін. Очікується, що вартість комунальних послуг, у тому числі води, зросте у 2-3 рази.

Дану інформацію розмістили на сайті «today»

Ярослав Рабошук, заступник виконавчого директора Асоціації міст України, наголосив, що якби підвищення цін на воду було поступовим, люди могли б легше адаптуватись. Однак різкий перегляд тарифів може ускладнити адаптацію споживачів до раптових змін.

Рабощук підкреслив, що якщо тариф на воду залишиться незмінним, це може призвести до негативних наслідків, оскільки водоканали подаватимуть воду погодинно. Також водоканали накопичать ще більшу заборгованість за електроенергію. У таких випадках енергетичні компанії можуть розпочати конфіскацію рахунків водоканалів для збору коштів, внаслідок чого гроші, які мали бути отримані водоканалами, натомість підуть енергетичним компаніям.

Тарифы на воду. Фото: скриншот Youtube-видео
Тарифы на воду. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Лилия Ребрик оголила свое тело, приспустив халатик: "На ночь обязательно.."

Затмила даже солнце: Настя Каменских похвасталась безупречными формами в миниатюрных шортиках, фанаты ахнули

Все новости

Підвищення тарифу на воду вважається необхідним, оскільки собівартість виробництва та постачання питної води включає різні витрати, в тому числі електроенергію для забору води з джерел, процеси дезактивації, ремонт інфраструктури, заробітну плату працівників. Перегляд тарифів має покрити ці витрати та забезпечити стійкість послуг водопостачання.

Варто зазначити, що підвищення тарифів на воду, яке від початку планувалося на 1 липня, в Україні відкладено. Уряд скасував це рішення і зажадав від місцевої влади проконсультуватися з водоканалами, перш ніж вносити будь-які зміни.