Українці, які відновили пошкоджене житло власним коштом, тепер отримають державну компенсацію витрат на ремонт. Сума компенсації може сягати 200 000 гривень, залежно від вкладених у ремонт грошей.

Цю інформацію повідомили на «today»

Державна програма "Реновація" передбачає надання компенсації на ремонт житла громадянам, чиї будинки постраждали під час війни. Ця програма спрямована на підтримку тих, чиє житло ще можна відновити, тому що для цього потрібно менше коштів у порівнянні з повністю зруйнованими будинками. Ідея полягає в тому, щоб зменшити кількість людей, які потребують притулку.

Спочатку уряд заохочував громадян розпочинати ремонт будинку за рахунок власних коштів, обіцяючи пізніше відшкодувати витрати. Однак, коли почалися фактичні виплати, тих, хто вже відремонтував житло власним коштом, до компенсаційних списків не включили.

Деньги. Фото: скриншот youtube
Деньги. Фото: скриншот youtube

Популярні статті зараз

ОПЗЖ пішло в контрнаступ: кияни будуть платити доньці Бойка за користування картками

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Бабник": Филипп Киркоров потискал Ани Лорак и Валерию на глазах у Сергея Лазарева и Стаса Михайлова

Раскинула ножки в джакузи: Дантес сфотографировал Дорофееву без одежды

Все новости

Уряд раніше оголосив, що компенсація надходитиме з репарацій, які Росія мала виплатити після війни. Тепер уряд виправив цю ситуацію та виплатить компенсацію всім постраждалим громадянам, у тому числі й тим, хто вже зробив ремонт самостійно.

Інші громадяни, чиї будинки потребують ремонту, також матимуть сертифікати на різні суми витрат. Комісії місцевих органів влади визначать фактичну суму, потрібну для кожного випадку, на основі огляду пошкодженого майна. Максимальну компенсацію встановлено у розмірі 200 000 гривень.

Деньги.  Фото: скриншот YouTube-видео
Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

Кошти будуть надані домовласникам на один рік, протягом якого вони мають закупити необхідні будівельні матеріали та за необхідності найняти спеціалістів для ремонту. Закупівля будівельних матеріалів обмежена компаніями, які включені до списку партнерів програми eRenovation.

В уряді наголошують, що кошти мають бути використані протягом року, а якщо ні, то допомога повернеться до держфонду.