На даний момент подальшого підвищення пенсій щодо інвалідності в Україні не буде, оскільки остання індексація пенсій проводилася у березні 2023 року. Розмір пенсій по інвалідності визначається з присвоєної особі групи інвалідності, у своїй перша група отримує 100% пенсії по старості.

Відповідну публікацію розмістили на сайті "novyny.live", посилаючись на дані ПФУ.

На 2023 рік мінімальний розмір пенсії по інвалідності за першою групою становить 2,3 тисяч гривень, а найбільший – 13,6 тисяч гривень. Друга група отримує 90% пенсії за старістю, яка становить 10,98 тисяч гривень, а третя група отримує 50% пенсії за старістю, яка становить 7,53 тисяч гривень.

Проте деякі пенсіонери отримуватимуть спеціальні надбавки. Громадяни, які мають особливі заслуги перед державою, отримають разові доплати, присвячені Дню Незалежності у серпні 2023 року. Розмір цих виплат становитиме від 450 до 3,1 тис. грн. Крім того, окремі категорії громадян, такі як інваліди війни (І-ІІІ групи), поранені учасники бойових дій, поранені учасники Революції Гідності, кавалери особливих почестей та нагород, члени сімей загиблих військовослужбовців, учасники бойових дій в Україні також отримають разові надбавки у серпні 2023 року.

Важливо відзначити, що пенсії по інвалідності не збільшуватимуться понад попередню індексацію, а будь-які зміни чи перерахунок пенсійних виплат по інвалідності залежатимуть від майбутніх рішень української влади.

Популярні статті зараз

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

На пенсіонерів чекають різкі зміни: що задумав ПФУ

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Одесские "герои" прикуривают от войны: директор Кузнецов и начальник начальник Савченко

Все новости