З 1 серпня фінансову допомогу від держави для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні буде автоматично продовжено ще на 6 місяців. Розмір допомоги становить 2000 гривень на місяць для дорослих та 3000 гривень на місяць для дітей та інвалідів. Однак це розширення не поширюється на чотири категорії ВПО.

Відповідну інформацію опублікували на сайті «hvylya»

Як повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, уряд вніс зміни до правил призначення житлової допомоги переселенцям, орієнтуючись на тих, хто перебуває у скрутній життєвій ситуації. Найбільш незахищені громадяни продовжать отримувати виплати.

З 1 серпня виплати не отримуватимуть наступні категорії ВПО:

Тим, хто повернувся на місце проживання.

Популярні статті зараз

Одіозного корупціонера Олександра Костюка хочуть призначити головним митником Закарпаття: ціна питання – 150 тисяч доларів

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Эмилия Кларк оценит: звезда "Орла и Решки" в откровенном купальнике Леся Никитюк повторила образ матери драконов и "Игры престолов"

Все новости

Ті, хто перебував за кордоном понад 30 днів поспіль.

Тим, хто відбуває покарання у місцях позбавлення волі.

Тих, хто був засуджений за колабораціонізм.

З 1 вересня діятимуть додаткові обмеження та на отримання фінансової допомоги. Переселенці, які протягом місяця придбали новий автомобіль, земельну ділянку, квартиру, будинок, валюту чи банківські метали на суму понад 100 000 гривень або мають таку саму суму на депозитному рахунку, матеріальної допомоги не отримають. Аналогічно, від отримання фінансової допомоги буде виключено ВПО, які мають житло площею понад 13,65 м2 на члена сім'ї на територіях, де не ведуться бойові дії.