У розпал повномасштабної війни Україна стикається зі значними бюджетними проблемами, при цьому значна частина бюджету спрямовується на забезпечення та підтримку збройних сил. Проте уряд також визнає нагальну необхідність вирішення проблеми добробуту українських пенсіонерів, багато з яких виборюють виживання на свої нинішні суми пенсій.

Про це повідомляє « znaj.ua »

Перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак повідомила, що уряд активно працює над пошуком шляхів покращення матеріального становища пенсіонерів. Пріоритетом є збільшення виплат громадянам, які отримують найменші пенсії, особливо тим, хто має пенсії до 3000-4000 гривень. Ця група нині відчуває гостру потребу підтримки.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео
Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Міністерство вивчає різні варіанти та проводить розрахунки, щоб визначити, як вони можуть збільшити пенсійні виплати для цих уразливих груп. Кінцева мета полягає в тому, щоб звільнити значну суму грошей з інших бюджетних асигнувань та спрямувати її на пенсійні витрати.

Популярні статті зараз

Бійця, який втратив ноги, відмовились селити у квартиру: "Не хочу, щоб жив інвалід"

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Прикрыла всю красоту тонкими лоскутками: звезда "Сватов" Анна Кошмал завела фанатов пикантным снимком

Все новости

Увага уряду до підтримки тих, у кого найменші пенсії, відображає його прагнення покращити життя пенсіонерів у складних обставинах, викликаних війною.