З 20 липня 2023 року Національний банк України розпочне обіг банкнот з дизайном 2019 року, із підписом чинного голови Національного банку Андрія Пишного та відповідним роком випуску. Ці нові банкноти співіснуватимуть із існуючими купюрами у 1000 гривень минулих років.

Відповідну публікацію оприлюднили на сайті новин «vgolos»

Рішення Національного банку про випуск банкнот із оновленим дизайном та підписом відповідає законодавству України, згідно з яким нові банкноти мають бути підписані чинним головою Національного банку. Це гарантує справжність та юридичну силу валюти.

Гривны. Фото: скриншот YouTube-видео
Гривны. Фото: скриншот YouTube-видео

Українські громадяни та підприємства можуть очікувати появи в обігу нових банкнот, тоді як старі версії, як і раніше, прийматимуться і залишатимуться чинними як законний платіжний засіб.

Популярні статті зараз

ВГО "Асоціація платників податків України" проведено церемонію нагородження переможців Всеукраїнського Рейтингу "Сумлінний платник податків - 2023"

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Коханка Зеленського та Коломойського: пропагандисти "розкрили" секрет успіху Тіни Кароль

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Важливо відмітити, що така практика вже не вперше працює на території нашої держави. Раніше така сама ситуація була і з купюрами номіналом у 500 гривень. Це робиться для того, щоб наша валюта була більш захищеною і не піддавалася підробкам.