Виникає багато питань щодо пенсії, яка призначається у разі втрати годувальника-військовослужбовця, і не всі українці знають про це. У зв'язку з цим українцям надали цінні відомості.

Про це пишеться на порталі "znaj.ua"

Згідно з експертами пенсійної справи, у таких випадках пенсія може становити від 30 до 70 відсотків від заробітку чи пенсії.

Мешканка Уманського району (Черкаська область) поставила питання про те, скільки відсотків від пенсії її чоловіка, колишнього військового пенсіонера, належить їй як його дружині.

Експерти зазначають, що згідно із Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб", передбачено призначення пенсії у зв'язку із втратою годувальника у розмірі від 30 до 70 відсотків від заробітку чи грошового забезпечення, залежно від обставин загибелі або смерті годувальника.

Популярні статті зараз

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Тоненькие бретельки на нежных плечах: Женька из "Сватов" в облегающем наряде похвасталась идеальной фигурой

Все новости

Пенсионерка.  Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионерка. Фото: скриншот YouTube-видео

Важливо відзначити, що мінімальний розмір пенсії, пов'язаної зі втратою годувальника, не може бути нижчим від двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. На даний момент цей розмір складає 4186 гривень.

Таким чином, рекомендується звернутися до відповідних законів та нормативних актів, щоб отримати повну інформацію про пенсію, призначену у зв'язку із втратою годувальника-військовослужбовця. У разі виникнення запитань чи необхідності отримання додаткової інформації, рекомендується звернутися до Пенсійного фонду чи консультуватися з юридичними фахівцями, щоб уточнити свої права та отримати необхідну підтримку.