Пенсійний фонд України (ПФУ) подав звіт про доходи за період з січня по червень 2023 року, а також окреслив поточну ситуацію у фінансуванні пенсій, соціальних виплат та житлових субсидій, повідомляє прес-служба ПФУ.

Згідно з наданими даними ПФУ, загальний обсяг доходів склав 378,3 млрд. гривень, що на 105,6 млрд. гривень більше, ніж у попередньому році за той же період.

Більшість суми припадає на доходи від загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, включаючи єдиний внесок та інші платежі, і становить 217,7 млрд гривень. Державний бюджет надав 123,8 млрд гривень на фінансування пенсій та інших запланованих виплат.

Пенсионный фонд Украины.  Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионный фонд Украины. Фото: скриншот YouTube-видео

Для покриття виплат за пільгами та житловими субсидіями з держбюджету виділено 23,1 млрд гривень, а на загальнообов'язкове соціальне страхування надійшло 13,7 млрд гривень.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Софія Ротару показала себе вперше за довгі часи: хусточка та без волосся

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Все новости

Надходження єдиного внеску на пенсійне страхування склало 201 млрд гривень, що перевищує план на 12,6 млрд гривень. Найбільша сума була отримана у червні – 38 млрд гривень.

Щодо надходжень від єдиного внеску на соціальне страхування у разі тимчасової втрати працездатності, нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, вони становили 13,7 млрд гривень. У цій категорії план не було виконано на 200 млн гривень. У червні також було зафіксовано високий рівень доходів - 2,8 млрд гривень.