Українців попередили про чергове зростання цін на всі продукти. Через те, що в Україні дорожчають комунальні тарифи та паливо з липня, продукти будуть приблизно на 15% дорожчими. Однак зростання цін може бути й зовсім космічним.

Про це повідомляється на порталі новин «novyny.live»

Керівник Асоціації франчайзингу Андрій Кривоніс вважає, що вже з липня ціни на продукти подорожчають від 5% до 15%. Це пов'язано з тим, що в Україні підвищили тарифи на електроенергію для бізнесу. Так, буквально вся необхідна продукція буде дорожчою.

Андрій Кривоніс думає, що виробники не сильно завищуватимуть ціни, оскільки може знизитися попит. Є ймовірність того, що виробники споживатимуть електроенергію в нічний час доби, щоб витрати були меншими.

Продукти: скрін з відео
Продукти: скрін з відео

Популярні статті зараз

ОПЗЖ пішло в контрнаступ: кияни будуть платити доньці Бойка за користування картками

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

"Бабник": Филипп Киркоров потискал Ани Лорак и Валерию на глазах у Сергея Лазарева и Стаса Михайлова

Раскинула ножки в джакузи: Дантес сфотографировал Дорофееву без одежды

Все новости

"Тому подорожчання може відбуватися на 5-15%", – каже фахівець.

Проте ті продукти, які вимагають електроенергію для зберігання та виробництва, неминуче зростуть у ціні вже найближчим часом.

Крім цього, не слід забувати і про те, що з липня також подорожчає паливо, що теж вдарить по українському ринку. Так, в Україні повернуть акциз та ПДВ на паливо на довоєнний рівень, а це точно зазнає неприємних наслідків.

Важливо відзначити, що зростання цін точно торкнеться хліба, оскільки транспортування буде дорожче. Така сама ситуація чекає на м'ясо, яйця та інші популярні продукти.