Українська влада продовжує надавати грошову допомогу українцям, які мають статус ВПО. Ця фінансова допомога не залежить від фінансового стану людини і це свідчить про те, що вона фіксована.

Про це повідомляється на порталі "novyny.live"

Як кажуть у Мінреінтеграції, ці виплати для переселенців були продовжені автоматично. Проте на ці кошти можуть розраховувати лише ті українці, які мають статус ВПО.

На цю фінансову допомогу можуть розраховувати: переселенці, які переїхали з тимчасово окупованих територій, тергромад, що розташовані в районі бойових дій або оточених противником, та українці, яким зруйнували житло через бойові дії або воно непридатне для проживання. Також ті люди, які подавали заявки на відшкодування збитків до 20 травня 2022 року.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Популярні статті зараз

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

Виплати надходять щомісяця, і вони становлять: 2 тисячі гривень – на дітей віком до 18 років та 3 тисячі гривень – на дорослого українця.

Заяву на ці виплати потрібно подати у тому населеному пункті, звідки переїхала людина. Заявки приймаються у: Центрі надання адміністративних послуг громади, де знаходиться переселенець, управлінні соцзахисту населення та уповноважені особи виконавчого органу сільської, селищної чи міської ради.

Окрім цього, заявки приймають через програму «Дія». Для цього необхідно пройти авторизацію та вибрати послугу «Допомога для ВПО». В українському додатку має бути паспорт та ІПН.

Важливо зазначити, що фіндопомога буде автоматично втрачена, якщо ВПО змінить місце проживання і не повідомить про це.