Завдяки польському центру міжнародної допомоги українці можуть отримувати фінансові виплати у Польщі. Зараз йтиметься про дві виплати, які належать українцям у Варшаві, Любліні, Бидгощі, Білостоку, Торуні, Щецині та поряд із цими містами.

Цю інформацію розмістили на порталі новин «today»

Як повідомляється, перша грошова виплата дорівнює 1 тисячі злотих на кожного українця. Ці кошти надходитимуть протягом 6 місяців для тих людей, які приїхали до Польщі після 24 лютого 2022 року.

Однак для отримання цих коштів потрібно дотримуватись певних умов. Справа в тому, що на гроші можуть розраховувати ті українці, які наразі не отримують допомоги від Польщі. Винятком може бути лише програма 500+ та ті грошові виплати, які не перевищують суму 200 злотих щомісяця. Також ті українці, які належать до категорії вразливості, можуть отримувати ці виплати розміром 1000 злотих щомісяця. Зараз йдеться про пенсіонерів, інвалідів, одиноких батьків і опікунів, вагітних і жінок, що годують, і про тих людей, яким потрібна медична допомога чи лікування.

Грошові виплати у Польщі
Грошові виплати у Польщі

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Свіжа схема розкрадання бюджетних коштів в Кременчуцькій міській раді

"Почему не голая?": Анну Тринчер в латексе упрекнули в неуместном наряде на глазах у Павла Зиброва

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

Все новости

Якщо говорить про другу фінансову виплату, то вона належить тим українцям, які приїхали до Польщі після 15 лютого 2023 року.

У разі потрібно подавати заявки. Сам заявник отримуватиме по 710 злотих щомісяця, а члени його сім'ї – по 610 злотих. Йдеться про сім'ї до чотирьох осіб.

Щоб отримувати ці кошти, потрібно мати: PESEL зі значком UKR і не отримувати жодних тримісячних грошових виплат від міжнародних організацій у Польщі. Також ті, хто належить до категорії вразливості, можуть отримувати цю допомогу.

Важливо зазначити, що для фіндопомоги необхідно подати заявку та заповнити форму. Ще є можливість подати її телефоном, проте потрібно заповнити окрему форму для зворотного зв'язку.