У нашій країні хочуть підвищити тарифи на воду. Справа в тому, що в Україні ціни на воду нібито не змінювалися з грудня 2021 року. Очікується, що нові ціни можна побачити вже з 1 липня 2023 року, але зараз це питання ще не закрите.

На порталі «agronews» вирішили повідомити українців, скільки доведеться платити за воду за нових тарифів.

НКРЕК запропонувала підвищити тариф на холодну воду для 35 водоканалів у середньому на 33%. Також голова «Укрводоканалекології» Дмитро Новицький стверджує, що нинішні ціни ніяк не можуть покрити навіть витрати. Це пов'язано з тим, що дорожчає світло, пальне та ремонтне обладнання. Однак це далеко не всі причини, оскільки водоканали України вже зазнають збитків сумою 4,4 мільярда гривень.

Тарифы на воду. Фото: скриншот Youtube-видео
Тарифы на воду. Фото: скриншот Youtube-видео

Крім цього, йдеться, що у тарифах на воду лише 30% йде на вартість за світло. Якщо проблему не вирішити найближчим часом, то українські водоканали не зможуть виконувати свою роботу.

Популярні статті зараз

Системи оповіщення з Львівщини викликали сумніви громадськості

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

"Превращаешься в Ларису Долину": Тина Кароль в лифчике показала обвисшие до пупка "сливы"

"Божественная Катюша": заезда "Кухни" Кузнецова восхитила снимком с райского отдыха, Анна Кошмал оценила

Все новости

«Ми зменшуватимемо платежі за ту саму електроенергію енергопостачальним організаціям, що спричиняє знову ж таки колапс в іншій сфері – електропостачання. Якщо ми не платитимемо за реагенти, можемо розглядати питання обмеження водопостачання або постачати воду погодинно. Звісно, ​​це непопулярний крок», – каже фахівець.

Тарифы на воду. Фото: скриншот YouTube-видео.
Тарифы на воду. Фото: скриншот YouTube-видео.

Тариф на воду різний у кожному регіоні України. Все залежить від населення та обсягів споживання.

Щоб дізнатися саме про свій тариф, потрібно вибрати постачальника, який надає свої послуги зі списку. Ці тарифи показані без урахування ПДВ – їх потрібно помножити на 1.2.

Також у мережі розмістили карту України, де показано, які можуть бути ціни на нові тарифи на воду в кожному регіоні нашої країни.

Нові тарифи на воду в Україні у 2023 році
Нові тарифи на воду в Україні у 2023 році