У ПФУ повідомили, що є такі випадки, коли доведеться повернути пенсійні виплати. Так, зараз йтиметься про те, як українських пенсіонерів позбавляють виплат і в яких випадках.

Цю інформацію повідомили у Пенсійному фонді України.

Насамперед пенсій позбавляють у тому випадку, якщо пенсіонер влаштувався на роботу або почав займатися підприємницькою діяльністю. Особі потрібно обов'язково повідомляти про такі важливі зміни до ПФУ.

Важливо зазначити, що Пенсійний фонд діє згідно із законами і в тому випадку, коли пенсіонер реєструє підприємницьку діяльність, то йому необхідно повідомити про це ПФУ протягом 10 днів.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео
Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

Одіозного корупціонера Олександра Костюка хочуть призначити головним митником Закарпаття: ціна питання – 150 тисяч доларів

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

Все новости

Уточнюється, що якщо пенсіонери захочуть приховати цю інформацію, то фахівці з ПФУ зможуть легко виявити це. Справа в тому, що це можна з'ясувати через інші держреєстри загальнообов'язкового державного соціального страхування, юридичні та фізичні особи-підприємці, його попросять повернути переплачені кошти у вигляді пенсійних виплат.

Потрібно наголосити, що якщо українець відмовиться повертати гроші, то з наступних виплат у нього вилучатимуть 20% від пенсії.

Пенсия.  Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсия. Фото: скриншот YouTube-видео

Якщо українець пенсійного віку припиняє займатися підприємницькою діяльністю, влаштовується на роботу чи звільняється, то треба подавати про це заяву до Пенсійного фонду. Цю процедуру можна зробити через сайт ПФУ, але тут обов'язково потрібен електронний підпис.