Українцям повідомили дуже цікаву та несподівану інформацію щодо цін на газ у нашій країні. Справа в тому, що Міністерство економіки назвало фактичну ціну реалізації природного газу за травень місяць 2023 року.

За даними міністерства, у травні 1 тисяча кубометрів газу коштує 11 163,77 гривень (без ПДВ). Це біліше, ніж на 22% дешевше, ніж у квітні.

Як відомо, середню ціну на газ можна розрахувати за спеціальною формулою з метою Податкового кодексу України щодо стягнення рентної плати за користування.

Важливо зазначити, що Міністерства економіки повідомили, що на даний момент можна побачити мінімальні суми за показниками розрахунків за березень місяць 2022 року. Якщо сказати двома словами, то газ на даний момент практично в 3 рази дешевше, ніж рік тому.

Середня ціна на газ у 2022-2023 роках
Середня ціна на газ у 2022-2023 роках

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

Все новости

Окрім цього, якщо говорить про ціни на газ у Європі, то вони перебувають на мінімальних значеннях за останні 2 роки. Наприклад, ціна газу на TFT у Нідерландах впала до 24,2 євро за мегават-годину - 275 доларів за тисячу кубометрів.

Варто визнати, що це досить швидко та несподівано бачити такі розцінки на блакитне паливо, особливо у Європі. Це сталося після кризи енергетики, хоча тоді ціни були 340 євро за мегават-годину. Однак наразі все говорить про те, що падіння цін на блакитне паливо продовжиться.

Тарифы на газ. Фото: скриншот YouTube
Тарифы на газ. Фото: скриншот YouTube

Так, це досить цікава ситуація. Незважаючи на те, що в Україні все продовжує дорожчати: від їжі до послуг та комуналки, а газ перебуває на мінімальних цінових показниках останнім часом.