Українцям розкрили дуже цікавий секрет, який допоможе зробити соціальні виплати більшими. Так, деякі жителі нашої країни можуть збільшити свої пенсії, виходячи на заслужений відпочинок. Про це розповіли експерти «Соціальної платформи».

Зараз йтиметься про тих жителів України, які народилися на початку чи наприкінці року.

Справа в тому, що термін подання заяви на вихід на пенсію відіграє важливу роль. Українці мають певний термін для призначення виходу на пенсію – три місяці з того моменту, як людина досягла пенсійного віку. У самому ПФУ дають рекомендації оформляти пенсії раніше, щоб людина змогла зібрати всі необхідні документи.

Пенсионерка.  Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионерка. Фото: скриншот YouTube-видео

Однак є цікаві секрети при оформленні пенсії. Наприклад, українець починає отримувати пенсійні виплати у 2024 році, а заяву подає у грудні 2023 року. У такому разі для обчислення його пенсії враховуватиметься середня зарплата за 2020-2022 роки. Це говорить про те, що пенсія буде меншою в такому разі, оскільки середня зарплата має зростати через кожен рік.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Надбавка к пенсии. Фото: скриншот Youtube-видео
Надбавка к пенсии. Фото: скриншот Youtube-видео

Якщо ж заявку на пенсії подати вже на початку 2024 року, то враховуватиметься середня заробітна плата за 2021-2023 роки. Відповідно в такому разі пенсія буде більшою.

Важливо наголосити, що ця стосується лише тих людей, які народилися на початку чи наприкінці року, наприклад, листопад-січень/лютий.