Є інформація про те, що в Україні буде зроблено перерахунок пенсійних виплат тим українцям, які вийшли на заслужений відпочинок за особливими законами. Так, це окрема категорія людей пенсійного віку отримає надбавки до соцвиплат.

Про це повідомляється на новинному сайті «obozrevatel»

Зараз йтиметься про певну категорію: журналісти, чиновники, вчені тощо. Однак, є такі випадки, коли старі правила не діють. Наприклад, зараз журналісти виходять на відпочинок за загальними правилами. Ще ті люди, які встигли вийти на відпочинок за старими правилами, зараз не проходять підвищення з усіма пенсіонерами України.

Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео

Також українцям нагадали про березневу індексацію, яка торкнулася майже всіх пенсіонерів. Проте ті люди, які вийшли на пенсію за спеціальними правилами, одержують перерахунок. Так, у червні 2023 року їм перерахують пенсійні виплати. На цей раз ця процедура також відбуватиметься індивідуально: хтось отримає надбавку у розмірі 100 гривень, а хтось – 1000 грн.

Популярні статті зараз

Екоінспекція Поліського округу стала майданчиком для діалогу у рамках  Всеукраїнської програми ментального здоров’я  Олени Зеленської

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Дуже важливо розуміти, що українець мав вийти на пенсію за спеціальним законом. Якщо так все є, то надбавка обов'язково буде.

Наприклад, якщо українець вийшов на пенсію розміром 5076 грн, то після перерахунку його виплата дорівнюватиме 6076 гривень.

Выплаты для пенсионеров. Фото: скриншот Youtube-видео
Выплаты для пенсионеров. Фото: скриншот Youtube-видео

Ця процедура перерахунку пенсійних виплат передбачена чинним законодавством. Зважаючи на те, що в Україні понад 10 мільйонів пенсіонерів можна припустити, що практично всі вийшли на пенсії за загальними правилами. Проте є й ті, хто вийшов на заслужений відпочинок за вислугою років.