Є відомості про те, що певна категорія українських пенсіонерів може отримувати свої пенсійні виплати на 50% більше. Зараз йтиметься про тих людей, які вийшли на пенсію після 2018 року.

Дані відомості надали на порталі новин «chasdiy», посилаючись на думку адвокатів.

Військові українці, які вийшли на пенсію після 2018 року, мають право збільшити свої соціальні виплати на 50%. Це пов'язано з тим, що було піднято прожитковий мінімум в Україні на 52%. Це говорить про те, що пенсійні виплати людей із цієї категорії безпосередньо залежать від прожиткового мінімуму.

Пенсия: Скриншот YouTube
Пенсия: Скриншот YouTube

Професійні юристи кажуть, що збільшити пенсію можна через суд. В даному випадку в основу братиметься розмір прожиткового мінімуму за 2020-2023 роки. Саме це і може вплинути на солідне збільшення пенсії на 50%.

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Важливо повідомити, що зараз йдеться про тих військових пенсіонерів, які вийшли на заслужений відпочинок після 2018 року та служили у: Державній кримінально-виконавчій службі, Управлінні державної охорони, Службі зовнішньої розвідки, Державній службі з надзвичайних ситуацій, Нацгвардії, прикордонній службі, СБУ, ЗСУ і не тільки.

Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео
Украинские пенсионеры. Фото: скриншот YouTube-видео

Якщо у військового пенсіонера соціальна виплата від держави становить 13 тисяч гривень, то після перерахунку вона становитиме 19 760 грн.