На українському ринку продовжує дорожчати буквально вся продукція. На превеликий жаль, ціни зростають не лише на овочі та фрукти, а й на м'ясо. Після моніторингу цін можна побачити нові цінники на свинину, яловичину та курятину.

Про це повідомляється на порталі новин «informator», посилаючись на дані Мінфіну.

Як не дивно, подорожчала найбільше свинина. Проте курятина та яловичина також вкотре зросли в ціні.

Наприкінці травня свиняча грудка коштує вже по 183,86 гривень за кіло, свинячий шийок продають по 241,81 грн за кіло, а ось підчеревина уже торгується по 185,96 грн/кг. Ребра також стали дорожчими – 179,99 гривень за кілограм.

Цены на свинину в Украине
Цены на свинину в Украине

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Якщо говорити про яловичину, то тут подорожчали лише ребра – 157,98 грн/кг. Якщо брати інші частини, то вони майже всі торгуються за квітневими цінами.

Курятина не особливо відстає від свинини і також зростає в ціні: куряче стегно – 111,96 грн замість 107,48, гомілка – 81,95 гривень за кілограм, куряче філе в середньому продають уже по 148,60 грн, що на 6 гривень дорожче, ніж минулого місяця

Курятина: скрин из сети
Курятина: скрин из сети

Однак це далеко не все, тому що решта м'ясних смакот теж стала дорожчою. Це виразно видно за даними Міністерства фінансів України.

Ціни на м'ясні продукти
Ціни на м'ясні продукти

Окрім цього, зараз в Україні склалася сумна ситуація із фруктами. Наприклад, у столиці України за кілограм черешні можуть просити до 1000 тисяч гривень за кілограм і більше. Якщо згадати про малину, то тут взагалі очі лізуть із орбіт: у деяких місцях за неї просять по 2000 гривень за кіло.