У зв'язку з тим, що з травня 2023 року в Україні набув чинності новий закон про блокування рахунків, українці почали хвилюватися за власні кошти. Повідомляється, що арешт нібито можуть накласти і ту картку, на яку нараховують пенсійні виплати.

Відповідну інформацію розмістили на порталі «uaportal», посилаючись на роз'яснення від сайту «napensii»

Важливо повідомити, що рахунок українця може бути заарештований тільки після отримання документа про арешт коштів, який надходить до банку від виконавця.

Крім цього, є відомості, які свідчать про те, що мінімальної суми боргу немає. Це означає, що арешт на рахунок можуть накласти за будь-якого боргу.

Також йдеться про те, що в законі немає вимоги, в якій йдеться про повідомлення про блокування рахунку від банківської установи.

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Все новости

Для того, щоб повернути доступ до свого арештованого банківського рахунку, українець зобов'язаний звернутися до державного (приватного) виконавця із заявою, в якій буде вказано номер заблокованого рахунку.

Однак, незважаючи на ці нововведення, в Україні є закон № 3048-IX, в якому повідомляється, що на час воєнного стану арешт на пенсію не накладатиметься. Навіть якщо такий поворот подій відбудеться, то все одно треба буде звертатися до державного (приватного) виконавця, щоби врегулювати це питання.

Читайте також:

Допомоги від держави не буде? Українцям масово не виплачують обіцяні гроші

Черешня по 1000 гривень більше не "топчик": ціни на популярну ягоду змушують валитися з ніг