У мережі з'явилася інформація про те, що ВПО із Донбасу в черговий раз не отримали грошей від держави у травні. Також люди говорять про те, що обіцяних виплат за травень переселенцям не нарахували, є такі люди, які нібито не отримують допомогу вже по кілька місяців.

Про це повідомляється на порталі «donbas24»

Як відомо, українська влада виплачує гроші тим людям, які знаходяться на територіях, де йдуть бойові дії та тим, хто живе на тимчасово окупованій території. Якщо українець має статус ВПО і за останній місяць не змінював місце проживання, то кошти нараховуватимуться автоматично.

У Мінсоцполітики заявили, що виплати формуються 2,12 та 23 числа, однак у різних регіонах України гроші приходять у різні дні.

Деньги Фото: YouTube
Деньги Фото: YouTube

Популярні статті зараз

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

Юрій Борисов: як молодший партнер Фірташа перетворився на горіхового олігарха

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Окрім цього, зазначається, що українські переселенці почали переживати через заяву Оксани Жолнович, яка є міністром соцполітики. Ще на початку травня вона сказала, що буде зроблено реформу для виплат ВПО. Тепер гроші нібито хочуть виплачувати лише людям із категорією вразливості. Так, це натякає, що виплачувати гроші можуть не всім переселенцям.

Проте віце-прем'єр Ірина Верещук заявила, що у 2023 році скасовувати допомогу ВПО не будуть. Вона також наголосила на тому, що влада вже схвалила Стратегію державної політики щодо внутрішнього переміщення до 2025 року. Це говорить про те, що влада має надавати допомогу ВПО.

Выплаты. Фото: скриншот Youtube-видео
Выплаты. Фото: скриншот Youtube-видео

Ірина Верещук сказала, що про затримки виплат для переселенців уже знають та вирішують цю проблему.