На території України продовжують дорожчати усі продукти. Така сама ситуація склалася і з популярними овочами, які необхідні для приготування борщу. Після моніторингу Мінфіном цін стало зрозуміло, наскільки подорожчали буряки та картопля.

Повідомляється, що наприкінці травня знову піднялися ціни на популярні овочі. Супермаркети оприлюднили нові ціни на буряки та картопля, які стали дорожчими.

Борщевой набор. Фото: скриншот YouTube-видео.
Борщевой набор. Фото: скриншот YouTube-видео.

На сьогоднішній день середня ціна картоплі становить 12 гривень за кілограм. Якщо брати ціни на квітень, то вони були нижчими – 9,77 гривні за кіло. Нині за цей продукт просять від 10,40 до 13,90 гривні за кілограм, тут все залежить від мережі супермаркетів.

Ціни на картоплю
Ціни на картоплю

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Все новости

Якщо говорити про молоду картоплю, що вона значно дорожча – у середньому 35,23 гривні за кілограм, тоді як рожева картопля торгується по 14,48 гривні за кілограм.

Варто відзначити, що буряк також виріс у ціні. Сьогодні вона торгується в середньому по 9.9 гривень за кіло, у квітні вона була дешевшою - близько 9,04 гривні. Проте буряк у травні торгується у досить широкому діапазоні цін – від 6,90 до 12,90 гривні за кіло. Знову все залежить від супермаркету.

Ціни на буряки
Ціни на буряки

Важливо зауважити, що дуже сильно подорожчав і молодий буряк. Наразі її продають у середньому по 86,90 гривні за кілограм.

Читайте також:

Понад 1 тисячу гривень за кіло: багатьма улюблена в Україні ягода стала дорожчою за ікру