З'явилися відомості, що частина українських пенсіонерів може збільшити свої соціальні виплати до 20 тисяч гривень. Однак це можуть зробити далеко не всі, і юристи поділилися секретом, як збільшити свої пенсії на 50%.

Про це повідомили на порталі «today», посилаючись на експертів.

Зараз йтиметься про українських військових пенсіонерів. Справа в тому, що на їхню пенсію може безпосередньо вплинути зростання прожиткового мінімуму.

Фахівці адвокатського бюро Івана Хомича заявили, що військові українці, які вийшли на заслужений відпочинок після 2018 року, можуть збільшити свої пенсії практично наполовину.

Пенсия: Скриншот YouTube
Пенсия: Скриншот YouTube

Популярні статті зараз

Гуманітарна місія команди ВО «Батьківщина»: підтримка військових та медиків

Royal Pay Сергія Кондратенка: зв’язки з російською 1xBet, санкції та скупка українських банків

На пенсіонерів чекають різкі зміни: що задумав ПФУ

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Все новости

За словами експертів, розмір пенсій військовим пенсіонерам розраховується з урахуванням прожиткового мінімуму на 2018 рік. Враховуючи, що з 2018 року прожитковий мінімум зріс на 52%, можна зробити певні висновки.

Окрім цього, юристи стверджують, що військові пенсіонери мають право отримувати пенсії з урахуванням прожиткового мінімуму за 2022-2023 роки. Такий процес відбувається у судовому порядку.

На такі потужні перерахунки можуть розраховувати військові пенсіонери з числа колишніх: ЗСУ, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацгвардія, Служби зовнішньої розвідки, СБУ, Прикордонної служби, Управління державної охорони та Державна кримінально-виконавча служба.

Пенсии: Скриншот YouTube
Пенсии: Скриншот YouTube

Також повідомляється, що у 2018 році прожитковий мінімум становив 1762 гривні, а у 2023 – 2684 гривні. Юристи зазначають, що зростання прожиткового мінімуму за цей рік склало понад 50%. Відповідно на стільки ж мають зрости і пенсії військовим пенсіонерам.

На даний момент у військових пенсіонерів основний розмір виплати становить 13 тисяч гривень, це говорить про те, що після перерахунку ця сума виросте до 19 760 грн.