Є багато випадків, коли українські пенсіонери стикаються з «несправедливістю». Навіть незважаючи на те, що у них була непогана зарплата та достатній трудовий стаж, пенсійна виплата залишається дуже маленькою. Справа в тому, що цьому в Україні є безліч причин, і юристи вирішили розповісти, чому так відбувається.

Цю інформацію розмістили на порталі новин «napensii», посилаючись на пояснення юристів.

Чому українські пенсіонери отримують пенсії набагато менше, ніж мають вирішити пояснити юристи та назвали п'ять головних причин.

Першою причиною є те, що при розрахунку пенсійної виплати в облік береться невірний розмір середньої зарплати в Україні. Це часто відбувається тоді, коли пенсіонер переходить із одного виду пенсії на інший, наприклад, за віком українця. У такому разі потрібно дуже уважно звертатись на дані, які бере Пенсійний фонд.

Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео
Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Колишня дружба, російський паспорт, та безвілля у столичній висотці: історія однієї війни не на полі бою

«Договорняки» ПРАТ «ДІПРОЗВ'ЯЗОК» з ДСНС по схематозу впровадження системи оповіщення

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Я виглядаю як човен": мама приголомшила неосяжними стегнами після пологів, Кім Кардаш'ян таке і не снилося

Все новости

Друга причина – неправильний розрахунок середньої заробітної плати українців.

Справа в тому, що згідно із законом із середньої зарплати українця дозволено вираховувати 10% із суми за той період, коли людина отримувала найнижчу заробітну плату. Однак у ПФУ найчастіше такого не роблять, а це означає, що пенсія може бути на 10% більшою, якщо виправити цю помилку.

Третя причина – неправильно підрахований трудовий стаж через виправлення у трудовій книжці. Через це українці втрачають частину грошей чи взагалі не можуть вийти на пенсію раніше.

Четверта причина стосується також підрахунків трудового стажу, але вже з відсутністю документального підтвердження. Найчастіше це стосується підприємців.

пенсіонери
пенсіонери

П'ята причина пов'язана з тим, що пенсію українцю було нараховано за законом, який взагалі не має жодного стосунку до людини. Це відбувається тоді, коли людині не зараховують усіх факторів. Наприклад, якщо взяти нарахування пенсій людині через катастрофу на ЧАЕС, їй зараховується соцвиплата згідно із Законом про обов'язкове зарахування пенсійних виплат. Однак у такому разі нарахування пенсії має відбуватися згідно із Законом про постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Потрібно розуміти, що далеко не всім українським пенсіонерам пенсія розраховується неправильно, проте таких випадків у нашій країні є чимало.