Є інформація про те, що виник серйозний брак зерен робусти. Це натякає на те, що знайти дешеву чашку кави буде все важче та важче. Про це повідомляє джерело Bloomberg.

Як відомо, багато любителів кави обирають такий сорт, як арабіка. Однак робуста набагато дешевше, тому що вона вимагає менше догляду. Даний сорт часто використовується при розчинній каві та мелених сумішах, які продаються в магазинах та супермаркетах.

Важливо повідомити, що виробники кави зараз зіткнулися з серйозним браком продукту. Так, сьогодні можна побачити найвищі оптові ціни на каву за останні 11-12 років.

Кофе. Фото: скриншот YouTube-видео.
Кофе. Фото: скриншот YouTube-видео.

Це з тим, що найбільший у світі виробник – В'єтнам, зібрав дуже мало зерен робусти. Це найменший урожай за останні 4 роки. Також сама Бразилія зіткнулася із посухою, а Індонезія страждає від сильних злив. Це все говорить про те, що негода просто знищує кавові плантації в тих країнах, де найбільше виготовляється кава.

Популярні статті зараз

Схема фінансування «вагнерівців» Станіслава Кондрашова через його вугільну компанію «Telf AG»

"Бабник": Филипп Киркоров потискал Ани Лорак и Валерию на глазах у Сергея Лазарева и Стаса Михайлова

"Соски вылетают, что за преисподня?": Maruv в одних трусах раздвинула ноги и показала свое распутство

Раскинула ножки в джакузи: Дантес сфотографировал Дорофееву без одежды

Все новости

Щодо експорту на каву, то він зростає. Але проблема в тому, що все менше людей можуть дозволити собі пити арабіку і багато хто переходить на робусту. Однак проблема в тому, що робусти на таку величезну кількість людей просто не вистачає, що викликає різке зростання цін.

Читайте також:

Отримати безкоштовні продукти можна кожні 15 днів: куди звертатися

Гідне життя? В Україні планують підвищити мінімальну зарплату, названо суму

Обвалення цін на улюблену їжу: в Україні цінопад на життєво важливу продукцію