З’явилася інформація про те, що на території України відновили позапланові перевірки. Так, тепер у кафе та ресторанах проводитимуться перевірки щодо заборони куріння.

Про це повідомив Михайло Радуцький, відомий як голова Комітету ВР з питань здоров'я нації.

Чиновник сказав, що ще наприкінці 2021 року було ухвалено закон №1978-IX, у якому йдеться про шкідливість куріння. Проте певні обмеження набули чинності лише влітку 2022 року. Наразі йдеться про заборону куріння у транспорті, ресторанах, вокзалах, навчальних та робочих закладах та інших громадських місцях.

Важливо зазначити, що через воєнний стан у країні позапланові перевірки в закладах громадського харчування були скасовані. Однак у квітні 2023 року набрав сили наказ, де йдеться про відновлення позапланових перевірок у ресторанах та кафе.

Ресторан. Фото: скриншот youtube-видео
Ресторан. Фото: скриншот youtube-видео

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

"Робити це, як кролик": супербабуся влаштувала дуже відвертий показ на честь православного свята

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

Михайло Радуцький каже, що Держспоживслужба вже почала карати безвідповідальних власників ресторанів та кафе, які ігнорують антитютюнове законодавство.

Щодо суми штрафів, то за перше порушення доведеться заплатити 3 тисячі гривень. Однак, якщо це порушення повториться, то доведеться заплатити від 15 тисяч гривень у вигляді штрафу.

Окрім цього, чиновник попросив відвідувачів громадського харчування скаржитися у разі порушень антитютюнового законодавства.

«Якщо ваше право на бездимне повітря порушують - не бійтеся його відстоювати, адже воно захищене законодавством. Залишити звернення щодо порушення можна за посиланням », – звернувся до українців Михайло Радуцький.