У зв'язку з тим, що на території України вже закінчився опалювальний сезон, громадяни нашої країни, які потребують допомоги, отримуватимуть субсидії на літній період. Так, зараз йтиметься про виплати для деяких українців у 2023 році.

Важливо повідомити, що частина українців отримуватиме субсидії навіть у неопалюваний період. До цієї категорії належать ті люди, які мають у платіжках за комуналку суми, що перевищують 15% доходу всіх членів сім'ї.

Оксана Жолнович, яка відома як міністр соціальної політики заявила, що у 2023 році на субсидії хочуть виділити 25 мільярдів гривень. Це така сама сума, як і минулого 2022 року. Однак у 2023 році субсидії отримують нібито 2.2 мільйони українців.

Субсидия. Фото: скриншот YouTube-видео
Субсидия. Фото: скриншот YouTube-видео

У міністерстві наголосили, що вже є люди, які почали автоматично отримувати субсидії. Це говорить про те, що вони вже почали одержувати кошти на оплату комунальних послуг.

Популярні статті зараз

Микола Томенко про чергову дику історію з Києва: "Про "чесну владу" із простотою Герасима із "Муму"

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

"Робити це, як кролик": супербабуся влаштувала дуже відвертий показ на честь православного свята

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Важливо відзначити, що розмір субсидії залежить від загального доходу сім'ї. Тобто чим менше дохід, тим більша допомога.

Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео
Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

"Бюджет розписується на весь рік, тому на субсидії цього року, як і минулого, було заплановано 25 млрд грн. Середні суми, які виділяються на домогосподарство в зимовий період, становлять 1,5 тис. грн, а в неопалюваний сезон 350-400 грн", – каже чиновниця.