У Верховній Раді України у черговий раз заговорили про підвищення тарифів на світло. Так, це говорить про те, що електроенергія стане дорожчою для українського населення. Однак ті люди, які раніше отримували субсидії, з ними залишаться.

Ці відомості надали на сайті «ТСН»

Член комітету парламенту з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк заявив, що тарифи на електроенергію можуть зрости до 2,88 грн за кВт/год. За його словами для звичайної української сім'ї, у такому разі платіжка на світло буде збільшена від 200 до 300 гривень.

"Сьогодні національний регулятор розглядає можливість підняття тарифів для всіх категорій населення з 1,44 до 2,88 копійок. Орієнтовно на сім'ю це від 200 до 300 гривень збільшення платіжки. Ті господарства, які отримували субсидії і надалі їх отримуватимуть", - пояснює чиновник.

Тарифы на электроэнергию в Украине
Тарифы на электроэнергию в Украине

Популярні статті зараз

Питання цивільного захисту населення розглянули на нараді Президента з обласними керівниками

На Переяславщині вп’яте відтворили зажинки: цього разу до обряду долучилися військовослужбовці

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Все новости

Крім цього, він зазначив, що дана процедура може допомогти енергетичним компаніям відновити пошкодження критичної інфраструктури, яку пошкодили ракетні обстріли Росії.

Важливо зазначити, що Національна комісія попереджає, що тарифи на електроенергію можуть зрости до 2,8 грн за кВт-год із 1,68 грн, але не більше.

Варто нагадати про те, що українська влада вже неодноразово говорила про підвищення тарифів на світло. Ця процедура просто необхідна, як би цього не хотілося.